Nyhetsbrev Bergshamra april 2016

Bibliotek_persp__vit_940x577_tengboms

2016-04-21

Äntligen är det vår!
Visst känns det som om våren har kommit, även om kylan ibland inte riktigt vill ge med sig. Men håll ut, med våren kommer också en hel del att hända.

Invigning av torget
Lördagen den 28 maj är det då äntligen invigning av det nya och uppfräschade torget. Planeringen är i full gång och en hel del idéer håller på att ta form. Vi arbetar på att göra dagen händelserik för både stora som små.

Tanken är att alla torgets hörn ska ha någon aktivitet eller händelse för att man ska få möjlighet att se sig om ordentligt. Så boka in datumet, håll tummarna för att vädergudarna är med oss och håll utkik för mer information och program kommer!

Biblioteket får en ansiktslyftning
Nu ska även det mycket omtyckta biblioteket på torget få en ansiktslyftning. Fasaden kommer att målas om och bli vit, vilken var den ursprungliga färgen(se illustration). Arbetet beräknas pågå under maj och vara klart till invigningen.

Till pingst slår Bergis! Bageri & Bar upp portarna på Bergshamra torg
Vi har tidigare berättat om att Signalisten tecknat avtal med Parklivsgruppen för ett café och bageri på Bergshamra torg. Bakom Parklivsgruppens koncept står skaparna av
uppskattade Parkliv, Frankes Matbar, Matrona, Kantin m fl.

Målet med Bergis! är att skapa en personlig mötesplats inspirerad av kontinentens livliga serveringar. Bergis! Bageri & bar planerar att öppna till pingsthelgen.

Fasadskyltarna på plats
Ni har väl sett att Bergshamra torgs egen logga kommit upp på husfasaderna vid västra och östra entrén. Ytterligare två skyltar kommer snart, då på marken med anvisning om vilken verksamhet man kan hitta på torget.

Signalisten
Distrikt Norr